Den skaldede frisør
Den skaldede frisør

Stjernerne

Maria Lucia
Maria Lucia
Maria Lucia
Maria Lucia
Maria Lucia
Maria Lucia
Maria Lucia
Maria Lucia
Maria Lucia
Maria Lucia
Maria Lucia
Maria Lucia

Maria Lucia

Maria Lucia blev landskendt, da hun i 2003 vandt TV2’ talentkonkurrence Popstars. To år senere fik hun sin professionelle scenedebut som hovedrollen Belle i musicalen Beauty and the Beast – og det blev startskuddet for en flot karriere.

Biografi

1080x1080 Maria Lucia

Maria Lucia stod på scenen første gang som 8-årig i børnemusicalen Bugsy Malone, og fik som 16-årig hovedrollen i Frk. Nitouche. I 2003 blev Maria Lucia student, afsluttede den 2-årige MGK (Musikalsk Grundkursus), og i slutningen af det travle år vandt hun TV2’s talentkonkurrence Popstars, som inkluderede en pladekontrakt.

Debutsinglen Taking Back My Heart lå på Hitlistens førsteplads i otte uger, og albummet solgte over 22.000 eksemplarer. Det høstede guld og platin samt nomineringer til Nordic Music Award 2004 for Best Danish Upcoming Name og Best Danish Hit.

I 2005 fik Maria Lucia sin professionelle scenedebut som Belle i musicalen Beauty and the Beast. Året efter vandt hun Reumert’s Talentpris for sine roller i Beauty and the Beast og West side Story, og i 2011 modtog hun en Reumert som Årets Sanger for sin præstation i musicalen Wicked. I 2015 modtog hun den prestigefyldte Teaterpokal, som den første musicalsangerinde i Danmark.

Maria Lucia har også lagt stemme til et hav af tegnefilm og titelsange. Mest kendt er nok Snedronningen Elsa i Disney-filmen Frost / Frozen. Hun har også optrådt som solist ved mange DR-koncerter og skabt glæde og genkendelse med de kendte sange fra Disney Klassikere, ligesom hun medvirkede i koncertturneerne I love Musicals og I love Musicals 2.