Cover EMIN 08
Cover EMIN 08

Stjernerne

Szhirley
Szhirley
Szhirley
Szhirley
Szhirley
Szhirley
Szhirley
Szhirley
Szhirley
Szhirley
Szhirley
Szhirley

Szhirley

Szhirley er en markant sangerinde, korsanger, skuespiller og musicalperformer. Hun debuterede som soloartist med et stilskabende R&B album, og karrieren har siden ført omkring TV, film og revy samt en række solide musicalsucceser.

Biografi

1080x1080 Szhirley

Szhirley har mange talenter, som har ført hende vidt omkring siden 1996, hvor hun slog igennem med R&B-albummet, I’m coming. Hun satte også sit tydelige præg på soundtracket til Susanne Biers film, Den eneste ene, hvor hun medvirker på de to hits, Don’t look for love og I close my eyes and think of you. Da filmen blev opsat som musical i 2005, var Szhirley naturligvis også med.

Szhirley havde også talentet (og modet) til at være det eneste kvindelige medlem af rapgruppen, Den Gale Pose, der storhittede med sangen Spændt op til lir. Sideløbende var Szhirley radiovært på The Voice, indtil hun i 2001 startede på P3-programmet Karen & Szhirley, som var en populær genrekanal for hiphop og R&B.

Gennembruddet som musicalperformer kom i 2006, hvor Szhirley spillede rollen som Anita i West Side Story. Hendes præstation banede vej for flere engagementer i musicals som f.eks. Don Juan, Shrek, Skatteøen, We Will Rock You og Elsk mig i nat.

I 2008 udgav Szhirley albummet Hjerter Dame og deltog i Vild med dans sammen med Silas Holst. I 2012 spillede hun Maria i DR’s julekalender Julestjerner. Szhirley har også været vært i Børnenes MGP og en meget engageret deltager i TV2-programmet Toppen af poppen.