Y4 Q4172d P s
Y4 Q4172d P s

Stjernerne

Jon Lange
Jon Lange
Jon Lange
Jon Lange
Jon Lange
Jon Lange
Jon Lange
Jon Lange
Jon Lange
Jon Lange
Jon Lange
Jon Lange

Jon Lange

Jon Lange var en kendt skuespiller længe før han i 2011 blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater. Han blev nemlig nomineret som Bedste Nye Navn i Dansk Film i 2003, og det gav ekstra næring til drømmen om en fremtid som skuespiller.

Biografi

1080x1080 Jon Lange

Jon Lange har altid haft en skuespiller i maven. I folkeskolen og gymnasiet spillede han med i alt det teater, han kunne komme i nærheden af, og årtusindeskiftet fejrede han ved at gå på Teaterhøjskolen Rødkilde, hvor passionen for skuespil for alvor foldede sig ud. Kort efter fik Jon en bærende rolle i ungdomsgyseren Midsommer, og blev belønnet med en nominering til Bedste Nye Navn i Dansk Film 2003.

I den følgende tid blev Jon castet til roller, der lå tæt på ham selv, og netop derfor søgte han ind på Skuespillerskolen ved Odense Teater for at tilegne sig et bredere register og en mere professionel tilgang til faget.

I 2011 afsluttede Jon sin skuespilleruddannelse, og fik markante roller i flere film, herunder Alle for én, Sommeren ’92, Jagtsæson, Kaptajn Bimse og senest i Folk og røvere i Kardemomme By, hvor Jon spiller Jesper i den godmodige røvertrio. Han har også medvirket i TV-serierne 2900 Happiness, Kødkataloget, Mercur og Håbet. På teaterscenen har Jon haft bærende roller i bl.a. Mr. Marmalade, Macbeth, Peer Gynt, Æblegården, Koldt Produkt samt i musicalversionen af De tre Musketerer.