46 A2415d P s
46 A2415d P s

Stjernerne

Laus Høybye
Laus Høybye
Laus Høybye
Laus Høybye
Laus Høybye
Laus Høybye
Laus Høybye
Laus Høybye
Laus Høybye
Laus Høybye
Laus Høybye
Laus Høybye

Laus Høybye

Laus Høybye er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2005 og har medvirket i et væld af teaterstykker, film og TV-serier. Hans sangstemme og sikre musikalitet har også banet vej for store roller i teaterkoncerter og musicals.

Biografi

1080x1080 Laus min

Laus Høybye blev folkeeje, da han i 1991 spillede hovedrollen i den første Krumme-film og oven i købet scorede en platinplade for sangen, Det er svært at være 11 år. Efter stor succes med Krumme-filmene lagde han skuespillet på hylden og begyndte efter gymnasiet at læse musikvidenskab på Københavns Universitet.

Som 21-årig vendte interessen for skuespil tilbage, og han slap gennem nåleøjet til Skuespillerskolen ved Odense Teater, hvorfra han blev færdiguddannet i 2005. Siden er det blevet til stærke roller i TV-serierne Lykke og Pagten og i stribevis af teaterstykker, herunder Erasmus Montanus, Den Politiske Kandestøber, Don Juan, Øjeblikket, Core, Kopftot, m.fl.
Laus har desuden lagt stemme til et hav af tegnefilm, bl.a. titelrollen i Disneys Hercules.

Hans skønne sangstemme og musikalitet har banet vej for flere hovedroller i musicals som f.eks. Ronja Røverdatter, Catch Me If You Can, Jordens Søjler og Bowie-værket, Lazarus plus store teaterkoncerter som f.eks. Hey Jude, Jeg er jo lige her, Højskolesangbogen, m.fl.
I den kommende opsætning af Moulin Rouge spiller Laus Høybye den flamboyante kunstner Toulouse-Lautrec.