Flash Cover Media JMN
Flash Cover Media JMN
Flash Cover Media JMN

Flashdance

Flashdance dansede fra kultfilm til musicalsucces

Filmen Flashdance satte skub i 1980’ernes succesbølge af dansefilm, og med et Grammy-vindende soundtrack var det oplagt at versionere den til musical. Resultatet er den medrivende og sensuelle Flashdance – The Musical.

Et udødeligt 80’er fænomen

Med legendarisk musik
Cover Flashdance 02
Cover Flashdance 04
Flashdance

Flashdance er fortællingen om en ung, stærk kvinde, der kæmper for at udleve sin drøm som professionel danser. Om dagen knokler 18-årige Alex Owens som svejser på det lokale stålværk i Pittsburgh. Om aftenen danser hun på en bar for at tjene ekstra penge i håbet om at komme ind på byens prestigefyldte danseskole og blive professionel danser. Da chefen på stålværket, Nick Hurley, en aften får øje på Alex i en vild showdans på barscenen, forelsker han sig straks i hende. Nick vil gerne hjælpe, skaffer hende en audition på danseskolen – og det umage par indleder en kejtet romance.

Med legendariske megahits som What A Feeling, Maniac og I Love Rock & Roll blev musicalens publikum taget med på et romantisk nostalgitrip med benvarmere, permanentet hår og den fedeste dans, sang og musik.

Filmen Flashdance er sammen med Dirty Dancing en af de mest ikoniske danse- og musikfilm fra 1980’erne. Den havde premiere i 1983 og blev en gigantsucces over hele verden. Soundtracket er blandt periodens bedst sælgende albums med over seks millioner solgte eksemplarer, alene i USA.

Filmen blev versioneret til musical i 2008 og har efterfølgende været opført bl.a. på West End og på turneer i England og USA. I Sverige blev musicalen opført i Stockholm og Göteborg i 2014, og i 2019 kom Flash Dance – The Musical til Danmark, hvor den blev en stor succes i Operaen, København og Musikhuset, Aarhus.