Grease Cover Media
Grease Cover Media
Grease Cover Media

Grease

Grease Musical vender tilbage i en ny, spektakulær opsætning i 2023! 

Grease - én af verdens mest populære og slidstærke musicalfænomener, kommer rockende tilbage på de danske scener til foråret 2023. Glæd dig til en aften med alle de store hits.

Om musicalen Grease

It's electrifyin!

Der findes næppe nogen anden musical i verden, der bliver ved med at tale så klart til så mange generationer som Grease. Næsten hver eneste sang i musicalen er blevet en klassiker, og de fleste af os har sikkert skrålet med på ”Grease”, ”Summer Nights”, ”Hopelessly Devoted to You, ”You’re the One That I Want”, ”Sandy”, og alle de andre kultsange.

Vi elsker også den enkle og uskyldige kærlighedshistorie mellem Danny og Sandy, venskaberne i T-Birds og Pink Ladies på Rydell High School og den charmerende nostalgi, der indrammer handlingen.

Grease havde verdenspremiere som musical på Broadway i 1972, og i løbet af de næste par år måtte produktionen to gange flytte til et større teater for at give plads til det konstant voksende publikum.

Grease blev den bedst sælgende forestilling på Broadway, og den fortsatte i et sandt triumftog med opsætninger kloden rundt. Grease-feberen steg endnu et par grader i 1978, da den legendariske filmversion med Olivia Newton-John og John Travolta også erobrede biografgængerne.

Når Grease indtager Falkoner Salen til foråret bliver det i en fabelagtig ny version med Silas Holst og Neel Rønholt i de to hovedroller som Danny Zuko og Sandy. De øvrige roller er også stærkt besat, ligesom det store, energiske ensemble af korsangere og dansere har rigelig med power til at få taget til at løfte sig.

Grease er kort sagt: The one that you want.

Anbefalet aldersgrænse 7 år.

Historien om Grease

The world's best-loved musical
Y4 Q9180d P s
69 A9435d P s
69 A7309d P

Når man siger Grease, tænker langt de fleste på filmen fra 1978 med John Travolta og Olivia Newton-John i hovedrollerne. Men Grease blev faktisk først udviklet som et teaterstykke, og havde i 1971 premiere på et lille teater i Chicago, udelukkende med amatører i rollerne. Forestillingens ophavsmænd Jim Jacobs og Warren Casey, et par arbejdsløse skuespillere, havde gået og puslet med ideen om at lave en forestilling, der idoliserede 50'ernes ungdom, og manuskriptet var baseret på deres egen oplevelser på William Taft High School i Chicago. Publikum elskede stykket, og forestillingen blev den største succes for teatret nogensinde. Jim Jacobs og Warren Casey blev efter premieren inviteret til New York af Broadway producenterne Ken Waissman og Maxine Fox for at videreudvikle forestillingen til en musical.

Den Grease, som vi alle kender i dag, fik Broadway-premiere i sommeren 1972, og senere samme år spillede en dengang helt ung John Travolta rollen som Doody. I løbet af de efterfølgende to år måtte produktionen to gange flytte til et større teater, for at imødekomme interessen fra publikum, og Grease blev den bedst sælgende forestilling på Broadway.

Siden har musicalen gået sin sejrsgang over hele verden, hvor den har henrykt millioner af publikummer. Prominente navne som Richard Gere, Debbie Gibson, Patrick Swayze, Brook Shields, Elaine Page og Rosie O´Donnell har alle været en del af forestillingen, og GREASE har været produceret utallige gange over hele verden.

Logo oao
Logo vejle
Logo holstebro